Árpád
-1 °C
9 °C

Megvette az Ebay a Skype-ot

2005.09.12. 17:02
A Skype internetes telefonhálózata az online kereskedelem nagyágyúja, az Ebay kezébe került 2,6 milliárd dollárért.

Az Ebay a szakértők várakozásainak megfelelő összeget, 2,6 milliárd dollárt fizet a Skype jelenlegi tulajdonosaínak: az összeg felét készpénzben, a másik felét pedig részvényekben adja át. Mint közismert, a Skype szoftverével az internetezők ingyen beszélhetnek egymással, és olcsón hívhatnak fel mobilszámokat, hagyományos vezetékes számokat, és a cég legfőbb konkurenciája a Google, a Microsoft, az AOL és a Yahoo.

Az elmúlt másfél évben az Ebay nagy ütemben bővítette portfolóját: ingatlanok bérbeídásával, online apróhirdetésekkel és az árak és szolgáltatások összehasonlításán alapuló netes vásárlással is foglalkozik. Meg Whitman, az Ebay vezérigazgatója a BBC-nek elmondta, hogy az eBay, PayPal és a Skype kombinálásával kivételesen erős internetes üzleti környetet hozhatnak létre.

Fiatal cég

A Skype tulajdonosai korábban már tárgyaltak különböző cégekkel az esetleges eladásról, de azok a próbálkozások nem voltak eredményesek. A Skype-ot a Kazaa fájlcserélőt is jegyző páros, a finn Niklas Zennström és a dán Janus Friis alapította 2003-ban olyan befektetők anyagi támogatásával, mint a Draper Fisher Jurvetson, az Index Ventures, a Bessemer és a Mangrove. A Skype szoftvert, amellyel a neten ingyen lehet telefonálni számítógépről számítógépre, eddig 160 millióan töltötték le.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.