Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Tőzsdén kereskednek a processzoridővel

2005.02.17. 11:26
A Sun Microsystems és az Archipelago Holdings létrehozták az első olyan börzét, ahol a vállalatok számítógépek teljesítményével, azaz processzoridővel kereskedhetnek.

Az Archipelago tőzsdei vállalat olyan új elektronikus kereskedési környezetet hoz létre, amelyben az ügyfelek bármikor eladhatják fölösleges számítási kapacitásukat, vagy plusz processzoridőt vehetnek. Így a vállalatoknak mindig csak annyi számítási teljesítménnyel kell rendelkezniük, amennyire valóban szükségük van, és a cég sajtóközleménye szerint ilyen még nem volt a számítástechnikában.

Az új kereskedelmi modell a Sun azon víziójára épít, amely szerint hamarosan nem a számítógép, a hardver lesz a legfőbb termék, hanem a számítási kapacitás, amelyet hatalmas szerverekről osztanak szét az ügyfeleknek, akiknek emiatt nem kell többé karbantartással vacakolniuk.

Az Archipelago Exchange technológiai igazgatója, Steve Rubinow elmondta, hogy a számítógépes teljesítménnyel való tőzsdei kereskedésben nagy lehetőséget lát, és szerinte az alaprendszerükön bármilyen áruval lehetne kereskedni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!