Négyből egy amerikai letörölte a Facebookot

2018.09.05. 20:51

Egy friss kutatás szerint négyből egy amerikai a saját bevallása szerint letörölte a Facebook-alkalmazást a telefonjáról. A Pew Research Center felmérése azt mutatja, hogy az amerikai felhasználók 26 százalékának lett elege a közösségi oldalból.

A Facebook körül elképesztően sok botrány történt az elmúlt időszakban kezdve a Cambridge Analyticától a politikai tartalmak kezelésén át egészen addig, hogy az ENSZ szerint a cég kulcsszerepet játszott a mianmari népirtásban. A kutatás abban sem talált eltérést, hogy a republikánus vagy demokrata szimpatizánsok léptek volna le a Facebooktól többen, azt viszont megállapították, hogy a kérdőívet kitöltők 42 százaléka a saját bevallása szerint idén legalább egyszer pár, vagy akár annál is több hétre elkerülték a Facebookot.

Ami nagyon érdekes, hogy 18-29 év közöttiek között a legmagasabb a Facebookot törlők aránya, összesen 44 százalékuk szedte le az applikációt a telefonjáról, miközben a 65 év fölöttieknél ez a szám csak 12 százalék. Szintén feltűnő adalék, hogy a 18-29 évesek 64 százaléka állított a biztonsági beállításain idén, miközben a 65 év felettieknek mindössze a harmada.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM