Bekeményít a Facebook, azonnal törölnek minden náci tartalmat

2019.03.27. 19:30

A Facebook törölni fogja a fehér felsőbbrendűséget hirdető nacionalista tartalmakat, miután számos kritika érte, hogy nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd megfékezésére. 

A közösségi oldal egy szerdai blogbejegyzésben jelentette be, hogy akadémikusokkal és polgárjogi mozgalmakkal egyeztetve kiterjeszti a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályait. 

Bejelentjük, hogy mától betiltjuk a fehér felsőbbrendűség életését, hirdetését, megosztását, a Facebookon és az Instagramon egyaránt

A tiltás minden bizonnyal kapcsolatban van a Christchurch-i merénylettel, ami során a merénylő Facebookon élőben közvetítette az 50 ember életét kioltó terrortámadást. 

Az új szabály szerint a Life After Hate (Élet a Gyűlölet Után) nonprofit szervezet oldalára vezető link fog megjelenni, a fehér felsőbbrendűséget hirdető tartalmakra kereső emberek böngészőjében. 

A Facebook bejegyzése szerint a jövőben sem fog gondot jelenteni, ha valaki a platformon a származására és nemzeti örökségére büszke, azonban a leghatékonyabban fel fognak lépni a szélsőségesség, és a felsőbbrendűséget hirdető uszító tartalmak ellen. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM