3 milliárd kamu profilt törölt a Facebook az elmúlt fél évben

2019.05.23. 19:28 Módosítva: 2019.05.23. 21:57

Október és március között több mint 3 milliárd hamis felhasználói fiókot törölt a Facebook, ez a duplája annak, amit az októbert megelőző fél évben törölt, írja az AP.

A közösségi oldal azt állítja, hogy majdnem az összes profilt azelőtt törölték, hogy aktivizálni tudták. A cég szerint egyre gyakoribb, hogy tömegesen hoznak létre programok segítségével rosszindulatú profilokat, amik reklámokat vagy álhíreket terjesztenek.

Azt is elismerték, hogy még így is rengeteg, valódi felhasználók nélküli fiók van a rendszerben, nagyjából a 2,4 milliárd jelenlegi profil 5 százaléka lehet ilyen.

A cég csütörtöki közleménye szerint 7 millió posztot is töröltek, amik megsértették a moderálási irányelveket, mert sértő, zaklató, illegális tartalmat jelenítettek meg. A Facebook alapító-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg már korábban jelezte, hogy a jelenleginél pontosabb, kifejezetten a közösségi médiára kitalált állami szabályozásra lenne szükség ahhoz, hogy a Facebook megfelelően tudja szűrni ezeket a tartalmakat, ugyanis jelenleg nagy részben a cégek belső szabályzataitól függ, hogy mi számít nem kívánatosnak az online tartalmak közül.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM