Új szabályokat vezet be a Twitter a manipulált videók ellen

2019.10.22. 16:12

Új szabályzatot vezetne be a Twitter, hogy felvegye a harcot az élethűen hamisított videók, azaz a deepfake-ek ellen. A közösségi oldal ezeket "szintetikus és manipulált médiatartalomnak" hívja. Ebbe a kategóriába esnének azok a fotók, videók, hangfelvételek, amiket jelentősen megváltoztattak, hogy olyan eseményekről tanúskodjanak, amik sosem történtek meg. 

A Twitter azt mondja, azért tervezik a szabályzatuk módosítását, mert számolniuk kell azzal a potenciális veszéllyel, amit az oldalukon megosztott deepfake-ek okozhatnak. Az új szabályok életbelépése előtt a felhasználók segítségét is kérik, hogyan kellene finomítani az irányelveiken. 

Egyre több közösségi oldal és más nagy techvállalat áll ki a deepfake videók ellen, és egyre több módosítja a szabályzatát is, ugyanis ezek a videók tökéletesek arra, hogy olyan tartalmat állítsanak elő, aminek a valósághoz nincs köze, de könnyedén tönkretehető vele valaki élete. 

A Facebook, az Amazon, a Microsoft együttműködésben az MIT-val és az Oxfordi Egyetemmel dolgozik olyan megoldásokon, amivel a kormányok és különböző szervezetek felvehetik a harcot a manipulált videók ellen, és amik segíthetnek eldönteni, melyik videó igazi, és melyiket hamisították meg. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM