Meghalt a jegesvödrös kihívást inspiráló Pete Frates

2019.12.10. 14:11

34 éves korában családja körében halt meg a jegesvödrös-kihívást inspiráló hívó Pete Frates, aki maga is érintett volt  az ALS, vagyis amiotrófiás laterálszklerózis betegségben. A kihívás eredeti célja az izomsorvadásos betegség kutatásának a támogatása volt. 

Az őrület gyakorlatilag végigsöpört az egész közösségi médián, bírálói szerint nem tett hozzá sokat az ALS kutatás ügyéhez miután kikopott belőle a jótékonysági szál, a nemzetközi ALS-szövetség azonban később ezt megcáfolva közölte, hogy igenis sokat mozdítottak előre a kutatásokon az adományok, például sikerült azonosítani egy új gént, ami szerepet játszhat az ALS kialakulásában. 

Pete sok embert inspirált, és az egész világon sokan merítettek erőt a történetéből. Egy született vezető és csapatjátékos, példakép mindannyiunk számára. Különösen a fiatal sportolók néztek fel rá a bátorsága és állandó pozitív hozzállása miatt

- mondta a Frates család. 

Frates ígéretes baseballjátékos volt, aztán 27 éves korában, egy kisebb sérülés kapcsán diagnosztizálták nála a gyógyíthatatlan betegséget. A jegesvödrös-kihívást nem ő találta ki, de ő és családja segített elterjeszteni az egész világon. 17 millió olyan videót töltöttek fel a Facebookra, ahol valaki egy vödör jeges vizet önt magára, és kihív másokat is, hogy kövessék a példáját, valamint adományozzanak az ALS kutatásával foglalkozó szervezetnek. A kihívásban olyan ismert személyiségek is résztvettek mint George W. Bush, Donald Trump, Lady Gaga, itthon pedig minden bizonnyal Falus Ferenc a baloldal akkori főpolgármester-jelöltjének videója kapta a legnagyobb visszhangot. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport