Asztali appot kapott a Facebook Messenger

2020.04.03. 08:44

A Facebook külön alkalmazást adott ki a Messengerhez, hogy kényelmesebben tudjunk csevegni az ismerőseinkkel. Az appot a Microsoft Store és a Mac App Store boltokból tudjuk letölteni.

Pillanatok alatt települ, és ha a böngészőnkben már be vagyunk jelentkezve a Facebookba, akkor a belépési adatokat sem kell külön megadni. Ezzel nagyjából egy időben a böngészőben is megjelent a Facebook frissített kezelőfelülete, amit nem muszáj bekapcsolni, de felajánlják a kipróbálását. Az egyik közös újdonság a sötét hátterű nézet lehetősége.

macOS-Dark-Mode.png

Felhasználóként az lehet a különálló Messenger app előnye, hogy nem a böngészőben kell keresgélni a Facebookot több tucat fül között. Külön beállíthatjuk benne az értesítéseket, és a kedvünk szerint átméretezhetjük, ahogyan nekünk kényelmes, akár teljes kijelzőre is kitehetjük. Maga az app letisztult, és saját billentyűkombinációi vannak, például a Ctrl-K gombbal tudunk gyorsan rákeresni az ismerőseink nevére.

Persze a Facebook is jól jár a saját alkalmazással, hiszen aki feltelepítette, annál mindig ott lesz a Messenger ikonja a számítógép Asztalán, ami növelheti a felhasználói aktivitást. Egy saját appban valószínűleg az online telefonálások és videóhívások minőségét is könnyebb lesz javítani, optimalizálni.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy ezáltal a Messenger kilépett a böngésző felügyelete alól, többé nem érvényesek rá a Chrome vagy a Safari beállításai, például a személyes információk gyűjtésével és a kapcsolatban.

(The Verge, Facebook)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM