Piacra kerül a Renault Clio RS Team F1 R27

2007.04.13. 12:03

Annak idején a Renault R27-es jelzésű versenyautójával egy időben leplezték le a Clio RS különleges festésű sportváltozatát, amelyről most újabb információkat közöltek.


Galéria - kattintson a képre

Annyit eddig is tudtunk, hogy a speciális festés, az egyedi felnik és az átalakított belső tér mellett a Renault a futóművet is áthangolja, de csak most derült ki, hogy pontosan mire számíthatunk. A szériagyártású Clio RS-hez képest is 7 mm-rel csökkentik a Team F1 változat hasmagasságát, de a futómű egyensúlya is változik. Elöl 27%-kal, hátul viszont 30%-kal merevebb rugókat építenek be, így az autó kanyarban valamivel könnyebben fordul, és kevésbé tolja kifelé az orrát. A motort, a váltót és a fékrendszert változatlanul hagyták, igaz, a négyméteres kisautóhoz a 197 lóerő bőségesen elegendő, ha nem is hasonlítható a névadó F1-es versenygép teljesítményéhez.

Ami az Team F1 R27-est különlegessé teszi, az persze nem is elsősorban a műszaki megoldások különlegessége, sokkal inkább a limitált példányszám: összesen 500 darab készül belőle, és bár az első autókat csak júniusban szállítják le, addigra valószínűleg már mindnek meg lesz a gazdája.