Megműtötték Ukrajnában a rekeszizom nélküli fiút

2009.12.04. 17:05 Módosítva: 2009.12.04. 17:08
Tizenhat éves korában vették észre az orvosok, hogy egy kelet-ukrajnai fiú belső szervei csaknem helyet cseréltek. A korábban epehólyag-probléma diagnózisával kezelt Zsenyának hiányzott a rekeszizma. A donyecki orvosok háromórás műtéttel szüntették meg a születési rendellenességet.

Az érettségi előtt álló 16 éves ifjú csak az elmúlt hónapokban kezdett panaszkodni arra, hogy az étkezések után fokozott hányingert érez, s több ízben viszont is látta a vacsoráját. A Donyeck megyei Dzerzsinszk város orvosai a tünetek alapján epebántalmakat feltételeztek, s ennek megfelelően kezelték.

Zsenya unikumnak számító testi rendellenessége csupán akkor derült ki, amikor a kötelező sorkatonai szolgálatra történő behívása alkalmából alapos orvosi vizsgálatnak vetették alá. Az elvégzett ultrahangos vizsgálat során döbbentek rá az orvosok, hogy a fiú gyomra, mája és bélrendszerének egy része tulajdonképpen a mellkasában van.

A donyecki orvosok több mint háromórás műtét során rendezték helyre a fiatalember belső szerveit, és alakították ki különböző szövetekből a hiányzó rekeszizmát. Zsenya a sebészeti szempontból ritkaságszámba menő operációt követő nyolcadik napon már el is hagyhatta a kórházat - számolt be pénteki kiadásában a Komszomolszkaja Pravda.

Dr. Jan Kolkin, a Donyecki Orvosi Egyetem sebészprofesszora elmondta, hogy a fiúnál tapasztalt születési rendellenesség rendkívül ritka, s az ezzel kapcsolatos műtéti beavatkozások sikere minden esetben magában hordozza a végzetes kimenetel esélyét. A felépülőben lévő fiú úgy nyilatkozott, hogy bár eredetileg a katonai pályát akarta választani, most már biztos, hogy sebész lesz belőle.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM