Tudománykommunikációs mesterképzés indul az ELTE-n

2011.01.13. 14:34
Szeptemberben indul az ELTE természettudományos képzése, amely segíthet a tudomány népszerűsítésében.

A kelet-közép-európai régióban elsőként indít az ELTE tudománykommunikációs mesterképzést. Az új szak 2011 szeptemberében indul, és a képzésre természettudományos, műszaki vagy agrár alapképzettséggel várják a jelentkezőket. Azok is részt vehetnek rajta, akik sikeresen összegyűjtöttek 50 kreditet természettudományos vagy műszaki tantárgyakból.

Bartholy Judit, Természettudományi Kar tudományos dékánhelyettese szerint természettudományok presztizsének visszaállításában is segíthet az új szak.

A Tudománykommunikáció a természettudományban elnevezésű szak - amelynek az ötletgazdája Patkós András fizikus volt - nappali és levelező tagozaton is elindul. A mesterképzésben az ELTE oktatói adnak elő, gyakorlatot pedig a Természettudományi Kommunikáció és UNESCO Multimédiapedagógiai Központjában és különböző médiumokban szerezhetnek a hallgatók. Az érdeklődők további információkat találhatnak a szakról a www.edutech.elte.hu honlapon.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Tudománykommunikáció könyvsorozat első két kötetét is. A Tudományos újságírás címmel megjelent rész a terület első magyar nyelvű összefoglalója. Főszerkesztője, Palugyai István elmondta, hogy a könyv nemzetközi együttműködésben készült két német egyetem, valamint magyar szakemberek közreműködésével. Falus András akadémikus a kötetet méltatva arról beszélt, hogy a tudományos újságíró az egyik legfontosabb közvetítő a kutatók és a nagyközönség között. Mint elmondta, a tudománykommunikációval szemben követelmény, hogy érdekes, hiteles és érthető legyen, célközönségéből pedig kiemelte azokat a természettudományos tárgyakat oktató tanárokat, akik a 12-től 18 éves korosztálynak átadják a tudást, felkeltik érdeklődésüket.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM