Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Bronzérmet ért a hőlégmotoros napkollektor

2012.08.31. 13:21

A fiatal kutatók nemzetközi fórumán, Londonban is bemutatta kutatási témáját, a hőlégmotoros napkollektorrendszert Kecsenovity Egon, akinek angliai útját a Magyar Innovációs Szövetség támogatta. A szövetség, amely megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra, az idén tíz fiatal tehetséget delegál különböző nemzetközi fórumokra.

A London International Youth Science Forumot idén 54. alkalommal rendezték meg augusztus utolsó két hetében. Magyarországot idén Kecsenovity Egon képviselte, aki a 20. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 3. helyezettje volt. A hőlégmotoros napkollektorrendszerrel pályázó fiatal kutató jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának hallgatója.

A londoni fórumon részt vevő diákok posztereken mutatták be munkáikat, és előadásokat tartottak. Kecsenovity Egon a napkollektorrendszereket vizsgálva a szivattyú helyettesítésére keresett megoldást; ehhez egy házi készítésű LTD Stirling motort és egy miniatűr Tesla turbinát használt. Az általa készített hőlégmotoros napkollektorrendszer működőképes, olcsón elkészíthető és olyan területeken is alkalmazható, ahol nincs elektromos áram.

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.