Látogatók előtt ölte meg a nőstényt

2013.11.19. 09:27

Egyelőre a Dallasi Állatkert szakemberei is csak találgatják, miért gyilkolta meg egyik társát egy hímoroszlán. Egyelőre csak annyi biztos, hogy a kifejlett hím a nyakánál kapta el Joharit, az ötéves nőstényt, és egyszerűen megfojtotta.

A gondozók szerint az állatok évek óta békésen éltek egymás mellett, és bár fogalmuk sincs, mi történhetett, az biztos, hogy nem altatják el a hímet. A másik négy, ugyanabban a kifutóban lévő oroszlánt nem zavarta meg az esemény.

Az eset további különlegessége, hogy az egész látogatási időben történt, a látogatók, családok és gyerekek szeme láttára. „Mindenki azt hitte, hogy csak játszanak” – mondta egyikük a helyi híradónak. Amint egyértelművé vált, hogy nem, az állatkert biztonsági szolgálata lezárta a kifutó környékét, a hímet pedig azonnal elkülönítették.

Lion Kills Lioness in Front of Visitors Dallas Zoo | VIDEO

Jim Kramer, a gondozók főnöke közleményében kiemelte, hogy 35 év alatt nem találkozott még ilyesmivel. „Johari a gondozók kedvence volt, nagyon gondoskodó volt, rendszeresen mosdatta a többi oroszlánt.” Kramer elmondta azt is, hogy a vadon élő hímoroszlánok rendszeresen gyilkolják meg hím vetélytársaikat, és az sem ritka, hogy kölykökkel végeznek, azonban az állatkertben történtek csak ritkán fordulnak elő. Bár nem tartanak attól, hogy az eset megismétlődik, egy darabig elkülönítve tartják majd a maradék két nőstényt a két hímtől.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport