Csak semmi szex, angolok vagyunk

2013.11.26. 15:38

Brit kutatók szerint pénzügyi gondok és a közösségi média miatt szexelnek kevesebbet az emberek. A tízévente megrendezett kutatásban 15 ezer, 16-74 év közötti embert kérdeztek meg. Az összeredmény az, hogy a britek átlagosan kevesebb mint ötször szexelnek egy hónapban.  A 1990-91-ben és az 1999-2001-ben elvégzett felmérés, a National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles akkor még havi két alkalommal többet mutatott.

A tanulmány szerzői szerint a modern élet valószínűleg kihat a libidóra. Cath Mercer, University College London kutatója szerint az emberek féltik a munkahelyüket, aggódnak a pénzügyek miatt, ezért nincs hangulatuk a szexhez.

„Úgy gondoljuk, a modern technológia is szerepet játszik ebben a trendben. Az embereknek tabletjei és okostelefonjai vannak, amiket magukkal visznek a hálószobába is, hogy facebookozzanak és emailezzenek. A tanulmány adatai alapján a szexet az online pornó helyettesíti. 

A felmérést a NatCen Social Research rendelte és a  University College London, valamint a London School of Hygiene and Tropical Medicine végezte, akik megkérdeztek idősebb embereket is szexuális életükről. A 65-74 év közöttiek az elmúlt egy év együttléteiről faggatták: a nők 42, a férfiak 60 százaléka szexelt ez idő alatt. 

A 2010 és 2012 között megkérdezett férfiak 4,9-szer szexeltek egy hónapban, míg a nők 4,8-szor. A korábbi felméréseknél még mindkét nem hat felett teljesített. Viszont voltak olyan korosztályok, ahol a férfiak csak 2,3-szor szexelnek egy hónapban, míg a nők 1,4-szer. A férfiaknál legtöbbet a 25-34-es korosztály szexel: 5,4-szer egy hónapban. A nőknél a 16-24 évesek, akik 5,8-szor.

.A legutóbbi felmérésből az is kiderült, hogy a fiatalok egyre korábban kezdenek szexelni: a 25 alatti megkérdezettek átlagosan 16 évesen kezdték a szexet, míg a most 65-74 éves férfiak 19, a nők pedig 18 évesen. Kiderült, hogy az Egyesült Királyságban hatból egy terhesség nem tervezett. Szexuális problémája a megkérdezettek felének van, de csak tizedük aggódik. A férfiak 3,6 százaléka fizetett az elmúlt öt évben a szexért, a nők mérési határon alul vannak ebben a kérdésben.

Az egyik leggyakoribb probléma, hogy az emberek egyszerűen elvesztik az érdeklődésüket a szex iránt, ráadásul ez nemcsak a nőkre igaz: a férfiak 15 százaléka is erről számol be. A briteket megkérdezték a szexuális erőszakról is. tízből egy nő, és hetvenből egy férfi élt már át ilyet, viszont alig páran jelentették az eseteket: a férfiak nyolc, a nők 13 százaléka.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport