Szexmegvonásba haltak bele a muslicák

2013.11.29. 16:55

A Michigan Egyetem kutatói szerint a sok szex valószínűleg hozzájárul a hosszú élethez, a vitalitáshoz és a jó egészséghez. Legalábbis ezt igazolják a muslicákkal végzett kísérletek.

A szerencsétlen hím muslicákat azzal a feromonnal izgatták, amiket a nőstények bocsátanak ki –persze, hiába, hiszen a kísérleti alanyoknak esélyük sem volt párzani velük. A hímek így gyorsan lefogytak, étvágytalanná váltak és idegesek lettek. A szexuálisan frusztrált legyek rövidebb ideig éltek, mint a sokat szexelő társaik.

Scott D. Pletcher professzor, a tanulmány társszerzője szerint az eredmények hasznosíthatók lehetnek a szenzorosérzékelés-működés kutatásában.

A legfejlettebb genetikus technológia és a kutatáshoz használt nerobiológiai eljárások azt igazolják, hogy a muslicákra mindenképp igaz az a megállapítás, hogy a szexuális frusztráció egészségügyi probléma. Az, hogy szexre számítottak, de nem kapták meg, még az egészségüket is aláásta, és megrövidítette az életüket – részletezte az állatkínzás eredményeit dr. Plechter.

Pletcher azt is elmondta, hogy a mostani adatok az első közvetlen bizonyítékok arra, hogy az öregedést és a fizikai állapotot befolyásolja az, hogy az agy miként dolgozza föl az elvárásokat és az eredményeket. A mostani esetben a kielégített szexuális vágy jutalma a hosszabb élet volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport