Elpusztult a világ legöregebb flamingója

2014.01.31. 13:55

Az ausztráliai Adelaide állatkertjében elpusztult a világ legöregebb, 83 éves rózsaszín flamingója. A végelgyengülés jeleit mutató madarat az állatorvosok altatták el, mert nem láttak esélyt öregkori bajainak érdemi enyhítésére - közölte pénteken az állatkert.

Elaine Bensted igazgató szerint a Greater nevű flamingó 1933 óta élt az ausztrál adelaide-i állatkertben, és annak legidősebb lakója volt. Halálával egyben az utolsó, Ausztráliában élő rózsaszín flamingó tűnt el – írja az MTI.

Az elpusztult madár társát, a 60 év körüli Chilly nevű chilei flamingót intenzív megfigyelés alatt tartják, megakadályozandó, hogy esetleg belehaljon a bánatba. 

Az ausztrál állatkertben úgy tudják, hogy Greater elpusztulásával a világ legöregebb rózsaszín flamingója egy 67 éves madár lett egy dél-amerikai állatkertben.

Vadon élő flamingók soha nem érnek meg ilyen matuzsálemi kort. Minthogy a vadonban nincsenek orvosok, akik gondoskodnának róluk, ellenben van sok természetes ellenségük, ritkán élnek tovább 25 évnél.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport