Vilmos
24 °C
35 °C

Egyre több a biszexuális az USA-ban

2016.01.12. 10:13

Az egészségügyi felméréseket is készítő amerikai járványügyi hivatal, a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) legfrissebb, januárban publikált nemzeti felmérése szerint [PDF] egyre több férfi és nő vallja magát biszexuálisnak.

A biszexualitással kapcsolatos tudatosság sokat nőtt az elmúlt években, könnyebben címkézik magukat az emberek biszexuálisnak – mondta a CNN-nek Debby Herbenick, a Sex Made Easy című könyv szerzője, aki nem vett részt a kutatásban.

A kutatók több mint 9 ezer, 18 és 44 év közötti embert kérdeztek meg az USA-ban szexuális élményeik típusáról, és arról, hogy vonzódnak-e az ellenkező vagy az azonos nemhez, illetve saját magukat heteróként, homoszexuálisként vagy biszexuálisként azonosítják. Az interjúkat 2011 és 2013 között készítették a CDC National Survey of Family Growth című felmérése keretében.

Nagyon sok eredmény megegyezik a korábbival (2006-2010), most is a nők 1,3, a férfiak 1,9 százaléka vallotta magát homoszexuálisnak. A friss felmérésben viszont több nő jelentette, hogy más nőkkel volt valamilyen szexuális kapcsolata: 17,4 százalék, szemben a korábbi 14,2 százalékkal. A férfiaknál ez az arány csak 6,2 százalék. Többen, 5,5 százalék férfi és 2 százéknyi nő mondta azt, hogy biszexuális, szemben a korábbi 3,9, illetve 1,2 százalékos adatokkal.

Több nő vallja magát biszexuálisnak, mint férfi, ez az eredmény egyezik a korábbi tanulmányok eredményeivel is. Viszont a nőknél kicsit más a kérdés a felmérésben: ők arra válaszolhatnak, hogy volt-e orális vagy bármilyen más szexuális élményük másik nővel, míg a férfiaknál arra kérdeznek rá, hogy volt-e orális vagy anális szex másik férfival.

Csodás Török Riviéra

Akár féláron utazhat idén Törökország fantasztikus tengerpartjaira.

Balatoni nyár!

Gyerekkel nyaralna vízparton? Egy fergetegesen bulis hetet szeretne átélni? Biztonságos terepet, szép tájat keres kerékpár túrához? Vegye célba a Balatont! Keressen szállást itt!