Piroska
-10 °C
1 °C

Kígyóinvázió miatt lezárták a strandokat Argentínában

2016.01.19. 09:40

Mérgező kígyókat sodort a tengerpartra az áradás Argentínában, ezért a hatóságok kénytelenek voltak lezárni a strandokat a turisták elől a nyári melegben. Az áradó Rio Plata és a Rio Parana vitte el a kígyókat az ország északi részére.

Az áradások sok gondot okoztak az elmúlt egy hónapban Dél-Amerikában. Idén ugyanis szokatlanul erős az El Niño-jelenség, ez sok esőzéssel jár a kontinensen. Paraguay fővárosában például több mint százezer embert kellett kitelepíteni az áradó folyók miatt.

Az argentin hatóságok a hétvégi strandtakarításkor figyeltek fel a kígyókra a vízililiomok alatt. A fővárostól, Buenos Airestől délre eső Quilmes tengerparti strandjait, és a folyók melletti fürdőhelyeket is lezárták. A helyzet azért veszélyes, mert ha nincs kiépített strandrész, akkor még nagyobb a veszélye annak, hogy rejtőzködő kígyóval találkoznak a fürdőzők.

Az emberek számtalan olyan állatot figyeltek meg a városok strandjainak közelében, amelyek jellemzően nem ott élnek. Láttak például vidrákat, vaddisznókat, rókákat, skorpiókat és más mérges rovarokat is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.