Zalán
6 °C
19 °C

Nézd már, mi van ott a hóban, egy párduc

2016.02.16. 08:52

India egyik legnépszerűbb síparadicsomában, Gulmargban síelt egy ötfős társaság, mikor komoly meglepetés érte őket: a lejtőkön nemcsak hó, fák és emberek voltak, de egy kifejlett hópárduc is.

Az ausztrál csoport egy tagja, Own Lansbury a Facebookon azt írta, hogy épp siklottak a szűz hóban, mikor a videón sárga felsőben látható vezetőjük majdnem beleütközött az amúgy viszonylag ritkán megfigyelt macskafélébe. Lansbury sisakkamerája rögzítette is a találkozót: az állat és az emberek egy darabig kivártak, aztán a párduc először morogva megindult az elöl álló ember felé, de meggondolta magát, és inkább lefelé iramodott, az erdő irányába.

A hópárduc a hegyi életmódhoz jól alkalmazkodott, de az emberi tevékenység, élőhelyének szűkülése és az orvvadászok miatt egyre inkább veszélyeztetett nagymacskafaj. Sokak szerint a legszebb macskaféle, a Himalája indiai részén a becslések szerint legalább 500, de legfeljebb 4000 példány él, a helyiek amúgy szellemleopárdnak is nevezik, olyan ritkán futnak vele össze.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.