Bertalan
14 °C
27 °C

Vadon élő puma ölhette meg Los Angeles-i állatkert koaláját

2016.03.11. 20:04

Valószínűleg egy vadon élő puma lehet a felelős a Los Angeles-i állatkert egyik koalájának haláláért. Az állatkertben dolgozók egy hete fedezték fel a 14 éves koala maradványait a ketrecén kívül.

Ugyanazon az éjszakán a belső kamerarendszer egy pumát vett észre az állatkertben. A kamerák azonban nem látták a támadás pillanatát, de a hatóságok szerint több bizonyíték is arra utal, hogy a puma valahogy bejutott az állatkertbe és megölte a koalát.

puma

A koala Ausztráliában született és a Killarney névre hallgatott. Egyike volt azoknak a koaláknak, amely el merte hagyni a biztonságosnak tartott fát és sétálgatott a ketrecében. Még éjszaka is, emiatt könnyű prédája lehetett a pumának.

Az állatkerti gondozók mindenesetre biztos helyre zárták a maradék tíz koalát, egyelőre nem engedik ki a kertbe őket. A többi állatot is a benti futtatókban tartják ideiglenesen.

A puma régóta ismert a hatóságok előtt, többször is látták a Los Angeles melletti lakatlan területeken. Egyszer még a híres Hollywood felirat mellett is lefényképezték. P-22 néven emlegették az állatot, egyfajta helyi celebbé vált, még saját Facebook- és Instagram-oldala is van.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!