Zalán
6 °C
19 °C

Legórobot tanítja programozni a legkisebbeket

2017.01.09. 10:49

Régóta elérhető a Lego Mindstorms, amellyel menő robotokat lehetett építeni és irányítani kisebb-nagyobb programokkal. Ezzel azonban inkább a felnőttek, nagyobb gyerekek tudtak játszani. A Lego most bemutatott egy olyan robotot és mellé egy platformot, amellyel a kicsik is megtanulhatnak programozni.

Ez a Lego Boost és hét éves kortól ajánlják. A kezdőcsomagban rögtön öt különböző robotot (klasszikus robotot, macskát, gitárt, autót és autóépítőt) lehet megépíteni, majd hozzájuk apróbb programokat írni.

720 LEGO-BOOST tablet

Ehhez persze nem kell semmilyen programnyelvet ismerni a gyerekeknek. Csak parancsokat kell egymás mellé húzni a megfelelő alkalmazásban tableten vagy mobilon. A rendszer nagyon egyszerű és könnyen megtanulható. Úgy tervezték, hogy minden területen megadja az alap programozási ismereteket a gyerekeknek.

A csomagban elemek, motorok is vannak, valamint beletettek különböző érzékelőket is, például szín és mozgásérzékelőt. A Lego Boost augusztustól vásárolható majd meg, hivatalos ára 160 dollár, vagyis nagyjából 47 ezer forint.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Franciaország

Élménytúra Korzikán.