Meghalt Daphne Sheldrick, az elefántok anyja

GettyImages-112046108
2018.04.13. 21:42

83 éves korában meghalt Daphne Sheldrick, a világhírű kenyai természetvédő, akinek a világon elsőként sikerült felnevelnie elárvult kiselefántokat, írja az MTI a család bejelentése nyomán. Az elefántok anyja csütörtökön halt meg rákbetegségben.

Daphne Sheldrick 30 éven át dolgozott a természetvédelemben férjével, David Sheldrickkel, a legnagyobb és leghíresebb kenyai vadrezervátum, a Tsavo alapítójával, akinek halála után létrehozta a DSWT nevű természetvédelmi szervezetét, amelynek elefántárvaházát évente ezrek keresik fel Nairobiban.

Sheldricknek a világon elsőként sikerült felnevelni olyan újszülött elefántokat és orrszarvúkat, amelyek anyatej nélkül elpusztultak volna: 28 év kutatómunkával fejlesztett ki egy olyan anyatejpótlékot, amellyel a kétévesnél fiatalabb elefántok is életben tudtak maradni.

Lánya szerint az általa kifejlesztett módszerrel 230 kiselefánt életét sikerült megmentenie Kenyában, illetve sok másét Afrika többi részén. II. Erzsébet az első kenyaiként ütötte lovaggá  Sheldricket, akinek önéletrajza Szerelem a szavannán címmel magyarul is olvasható.

"Daphne Sheldrick nemzeti kincs volt, a természetvédelem ikonja. Öröksége felbecsülhetetlen, a természetvédelem terén Kenyában elért sikere páratlan" – írta lánya, Angela Sheldrick.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport