Miklós
-7 °C
2 °C

Két fajjá fejlődhet az ember

2006.10.18. 15:20
Egy brit evolúciókutató, dr. Oliver Curry szerint 3000-ben leszünk a csúcson, aztán az emberiség olyan változásokon megy át, ami végül két különböző fajt eredményez. Wells forog a sírjában.

Curry a Bravo nevű, férfiaknak szóló tévécsatorna egyik műsorában fejtette ki szokatlan nézeteit. A tudós arról beszélt, hogy az emberiség körülbelül ezer év múlva éri el fejlődésének tetőpontját. Fajunk egy átlagos példányának magassága akkor két méter körül lesz, 120 évig fog élni, és a kutató szerint "jobban fog kinézni", mint a mai emberek.

A férfiak atlétikusabban festenek majd, mélyebb hangjuk és nagyobb péniszük lesz, a nők pedig formásabb mellel, nagyobb szemekkel és szebb hajjal rendelkeznek, és a szőrtelenítéssel sem lesz gondjuk. A bőrszín a rasszok közti keveredéseknek köszönhetően kávébarnává egységesedik, a feldolgozott, puha ételek állandó fogyasztása miatt pedig keskenyebb állú, kevésbé fejlett állkapcsú egyedek születnek majd.

Ki viszi át a szerelmet?

3000 után aztán megindul fajunk lejtmenete, Curry szavaival élve a "genetikai másnaposság". Túlságosan a technológiára bízzuk magunkat, ezért a szociális képességeink elsatnyulnak, és kevesebbet fogunk kommunikálni egymással. Kevésbé leszünk képesek csapatban együttműködni, és eltűnhetnek olyan érzelmek, mint a szerelem, a szimpátia, a bizalom és a tisztelet.

Az addigra már a rákot is gyógyító gyógyszerekbe vetett hitünk miatt gyengülhet az immunrendszerünk, és a további testi elváltozásokban megjelenik a neoténia. Ez a testi fejlődés lassulását jelenti a nemi éréshez képest: a jövő embere babarccal fog mászkálni. (Az állatvilágban ismert a neoténia jelensége, a kutyák például vad rokonaik kölykeire emlékeztetnek.)

Egyik szebb, mint a másik

A jó és a rossz, aki csúf

Végül, a szociális különbségek miatt az ember megválogatja majd, kivel fog szaporodni, és ez a fajfenntartási sznobizmus 100 000 éven belül két különböző emberfaj kialakulásához vezethet. Az egyik faj magas és karcsú lesz, gazdag, iskolázott és intelligens, a másik pedig alacsony, zömök és buta.

Ez az elgondolás összecseng H.G Wells 1895-ös regényének, Az időgép című sci-finek az egyik felvetésével. Wells könyvében is két ember él a jövőben: a kivételezett Eloi és az elkorcsosult, majomszerű Morlock faj. A regényben ők folyamatos harcban állnak egymással - Curry elmélete nem tért ki arra, hogy az általa elképzelt emberek hogyan élnek majd egymás mellett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!