Ágnes
-13 °C
0 °C

Megtalálták Atlantiszt

2004.11.14. 20:54
Az amerikai kutató szerint Ciprus délkeleti partjaitól 80 kilométerre találhatóak a legendás város romjai, de a feltáráshoz pénzre van szüksége.
Robert Sarmast független amerikai kutató vasárnap este a ciprusi Limasszolban sajtóértekezleten jelentette be, hogy úgy gondolja, megtalálta az elsüllyedt Atlantisz maradványait a Földközi-tengerben.

A maradványok másfél kilométeres mélységben, Ciprus délkeleti partjaitól 80 kilométerre keletre, Szíria irányában találhatók - állította az amerikai, aki tíz éve kutatja a Platón által leírt elsüllyedt civilizációt a térségben, bár elismerte, hogy közvetlen bizonyítékokkal, leletekkel nem rendelkezik, mivel a maradványokat több méteres talajréteg borítja a mélységben.
 
A kutatóbázisán rendezett sajtóértekezleten azonban az amerikai azt hangoztatta, hogy számos közvetett bizonyíték támasztja alá bejelentését, s ha sikerülne szert tennie további 250 ezer dollárra, akkor egy újabb expedíció minden bizonnyal már cáfolhatatlan leleteket is felhozna a mélyből.
 
Sarmast 2003-ban könyvet publikált, amelyben azt állította, hogy Ciprus szigete része volt Atlantisznak, amelyről Platón ókori görög bölcselő részletes leírást adott két művében is. Ezek a párbeszédek virágzó civilizációról szóltak, amely időszámításunk előtt másfél évezreddel elsüllyedt. Vasárnapi sajtóértekezletén a kutató azt hangoztatta, hogy az általa tett felfedezések pontosan megfelelnek Platón leírásának.
A leggyakoribb feltevés az, hogy Atlantisz "Herkules oszlopaitól" - vagyis a Gibraltártól - keletre volt, más elméletek azonban a Krím-félsziget, az amerikai kontinens, sőt a Szahara, vagy éppen az Antarktisz körül vélik tudni az elsüllyedt civilizáció egykori helyét.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.