Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Órák alatt kimutatható a madárinfluenza

2004.12.09. 10:39
Gyorstesztet dolgoztak ki a Li Ka Shing Alapítvány kutatói a madárinfluenza kimutatására. A Hong-Kongban szerdán bejelentett teszt segítségével egy óra alatt azonosítható a betegség.

 

H5N1
Az új eljárás az emberi szervezetben a fertőzés hatására kiválasztott antigéneket és antitesteket felismerve jelzi a madárinfluenzát. A halálos H5N1 törzset eddig izolálták, hogy közvetlenül vizsgálhassák, így a betegség kimutatása egy hétig is eltarthatott.

 

A gyorstesztet tartalmazó kórmeghatározó készlet elég egyszerű ahhoz, hogy laikusok is használni tudják a járványsújtotta helyeken - áll a közleményben. A gyorsteszt árával kapcsolatosan nem közöltek részleteket.

A madárinfluenza eddig 32 ember halálát okozta Thaiföldön és Vietnámban, és több millió tyúkot pusztított el ázsiaszerte. Mint ismert, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábban arra figyelmeztetett, hogy a madárinfluenzának olyan emberre veszélyes változatai bukkanhatnak fel, amelyek több millió életet követelő világméretű járványt okozhatnak.

 

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!