Katalin
-5 °C
4 °C

Zuzmók lepik el a Machu Picchut

2011.08.24. 09:24
7 hozzászólás

Megfékezhetetlenül terjedő zuzmók lepik el a híres perui romváros, a Machu Picchu épületeit, sötétzöldre színezve az inka város köveit. A perui kulturális hivatal hétfőn felkérte az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetét (UNESCO), hogy szakembereivel nyújtson segítséget a bajban. Egyiptomi régészeket is várnak, akik sokat segíthetnek a piramisoknál szerzett tapasztalataikkal.

000 Was282889

A zuzmók valósággal beterítik a kövek felső rétegét. Fernando Astete, a Machu Picchu Természeti Park vezetője szerint összesen hat különböző zuzmófajt azonosítottak. Elszaporodásukat a nedvesség és a szél, valamint az emberi jelenlét számlájára írják. Egy több mint ötven főből álló csapat csapdossa bambuszvesszőkkel naponta a köveket, hogy az épületek károsítása nélkül próbálják megfékezni a zuzmóinváziót. A Machu Picchut naponta 2500-an keresik fel, az inka romváros az ország leglátogatottabb turisztikai célpontja.

Nyaralni megy? Kötött már utasbiztosítást?

Elég egy gyomorrontás, vagy egy fogfájás ahhoz, hogy a nyaralás rémálommá változzon. Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Autóbérlés világszerte

Kedvező árak, kimagasló színvonal. Autókölcsönzés Magyarországon, autókölcsönzés külföldön.