Egy nő járásából megállapítható, van-e hüvelyi orgazmusa

2009.09.29. 10:50

A belgiumi Université Catholique de Louvain kutatói (emlékezzünk meg róluk név szerint is: Nicholas A, Brody S, de Sutter P, és de Carufel F.) annak a feltételezésnek jártak utána, hogy a rendszeres hüvelyi orgazmus oly módon változtatja meg a nők izomzatának felépítését, hogy az észrevehetően befolyásolja az olyan hétköznapi mozgásokat is, mint az egyszerű gyaloglás.

A kísérletekhez nők járását vették videóra, a csoport egyik felének volt hüvelyi orgazmusa, a másik felének pedig vaginális anorgazmiája (az erre való képtelenség, általában pszichés okai vannak). A kutatók természetesen nem tudták, melyik tesztalany melyik csoportba tartozik, mégis, a videófelvételek alapján 81,25 százalékos biztonsággal állapították meg azt. Ez pedig jóval magasabb arány annál, hogy a véletlen számlájára legyen írható.

A belga szexológusok tanulmánya az amerikai egészségügyi kutatóintézet publikus on-line könyvtárában, a PubMed-en érhető el, de sajnos nem árulják el benne a trükköt, hogy pontosan mit is kell nézni a nők mozgásán a diagnózishoz.