A férfiak alig gondolnak a szexre

MTI/Index
2011.12.01. 10:22

Az Ohiói Egyetem kutatói arra jutottak, hogy naponta átlagosan csupán 19-szer jut egy férfi eszébe a szex, nem pedig 7 másodpercenként, azaz összesen mintegy 8 ezerszer. Ez utóbbi egy, a köztudatban megragadt adat, amelyet, úgy tűnik, az amerikai kutatóknak sikerült a megcáfolniuk.

A 7 másodperc egyébként minden valószínűség szerint csupán városi legenda: míg ennek az állításnak pontos forrását nem lehet megtalálni, az Ohiói kutatócsoport friss kutatásán kívül is rengeteg olyan tanulmány akad, amely jóval kisebb gyakoriságot állapított meg.

A kutatók 160 nőt és 120 férfit kérdeztek meg a 18-25 éves korcsoportból. A részvevőket véletlenszerűen három csoportra osztották. A legnépesebb, 160 fős csoportnak azt kellett pontosan feljegyeznie, hogy hányszor jutott eszébe a szex, 60 alanynak az evés, a fennmaradó 60-nak pedig az alvás gondolati önfigyelése maradt.

A kapott eredmény szerint a nők naponta átlagosan csak 11-szer gondolnak testi szerelemre. A férfiakat az ételek csaknem annyira foglalkoztatják, mint a szex: naponta 18-szor gondolnak evésre. Az alvás 11-szer fordul meg fejükben. Nőkben az evés gondolata 15-ször, az alvásé átlagosan 8 és félszer merül fel.

Mindkét nem esetében igen nagy a szórás: a férfiaknál a szexet tekintve 1 és 388 között alakul a szám. Nőknél szintén egy volt a minimum, de csak 140 a maximum – írja Daily Telegraph.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport