Héj nélküli kenyeret fejlesztettek ki

2014.02.24. 17:38
5 hozzászólás

Héj nélküli, magas tápanyagtartalmú kenyeret fejlesztettek ki idős emberek és nyelési, rágási nehézségekkel küzdők számára a németországi Fuldában.Eddig csak szanatóriumok, idősotthonok lakói próbálhatták ki az új fejlesztést, ők pozitívan értékelték a kenyeret., írja az MTI.

 A kutatók az év végéig lezárják a projektet és partnereikkel 2015-ben piacra dobják a terméket. A demográfiai változásokat tekintve egyre nagyobb igény lesz megfelelő élelmiszerekre az idősek számára a Német Táplálkozási Tanács és a Német Pékipari Akadémia szerint.

A kenyeret kifejlesztő egyik élelmiszermérnök, Joachim Schmitt kifejtette, hogy a szögletes formájú kenyér különösen gazdag ballaszt- és ásványi anyagokban, például kalciumban és magnéziumban. "Ilyen kombinációban a héj nélküli, tápanyagban különösen gazdag kenyerünk egész Németországban egyedülálló" - hangsúlyozta Schmitt.