Pandora, Gabriella
7 °C
14 °C

A magyarok fele hisz a földönkívüliekben

2005.05.19. 11:15
A magyar felnőtt lakosság fele szerint a Földön kívül is van élet, negyede pedig azt gondolja, hogy már jártak is a bolygónkon földön kívüli értelmes lények.

A magyar felnőttek egyharmada meg van győződve arról, hogy a Földön kívül is van értelmes élet, további tizenöt százalékuk pedig azt gondolja, hogy van élet a Földön kívül, csak nem értelmes, derül ki a Marketing Centrum piackutató cég május eleji felméréséből. A válaszolók negyede (egész pontosan 24 százalékuk) véli úgy, hogy vannak értelmes lények a Földön kívül és ezek már jártak is a bolygónkon.


Hisz Ön abban, hogy a Földön kívül is van élet?

Az "ufóhívők" táborában a férfiak, a fiatalok, az érettségizettek és a gazdagabbak képviseltetik magukat az átlagosnál nagyobb arányban. A diplomások csak a nem értelmes Földön kívüli életet valószínűsítik az átlagosnál gyakrabban, és nem nagyon hisznek abban, hogy jártak már a Földön földönkívüliek.

Módszertan

A kutatásban 1200, országszerte véletlenszerűen kiválasztott felnőtt válaszolt a kérdésekre. A felmérésre 2005. április 29. és május 3. között került sor. A véletlen mintavételi eljárás miatt a társadalmi-demográfiai jellemzők eloszlása kis mértékben eltér a valós arányoktól, amit az adatfeldolgozás során - a KSH 2001-es népszámlálása alapján - több szempontos súlyozással korrigálnak. A súlyozás után az alapbecslések bizonytalansága kisebb, mint pluszmínusz 3-4 százalék.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft