Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Űrhajót vett magának a Google?

2006.10.22. 01:26
A Google felvásárlási lázát egy űrhajó koronázhatja meg, terjedt a pletyka helyi idő szerint péntek este az amerikai blogokon. A hír nem úgy, de majdnem mégis igaz.

A SpaceShipOne

A híresztelés, mely először a TechCrunchon jelent meg, pontosan úgy szólt, hogy a Google úgy tűnik, a másfélmilliárd dollárt érő YouTube után megvette a világ első magánűrhajóját, a SpaceShipOne-t, melyet ki is fognak állítani a kaliforniai Googleplex egyik csarnokában.

A blogbejegyzés szerzőjét, Michael Arringtont igencsak felcsigázta a hír, mert bár az gyanúsan valószínűtlenül hangzik, elmondása szerint megbízható forrásból jutott az információhoz. Úgyhogy stílusosan egy iPod Shuffle-t ajánlott fel annak az olvasónak, aki képet vagy videót küldd, mely bizonyítja, hogy a SpaceShipOne ott van, ahol lennie kell: a washingtoni Smithsonian Intézet múzeumában.

Az olvasók rövid úton megoldották a rejtélyt. Másnap reggel egyikük videófelvételt közölt a Smithsonianból: a képeken a SpaceShipOne látható. Hogy bizonyítsa a felvétel hitelességét, feltartotta a kamerának az aznapi Postot:

A történet itt nem zárult le. Két másik olvasó ugyanis olyan képeket küldött, melyeken az látható, amint éppen betolják a SpaceShipOne-t a kaliforniai Google-központba.

A pletyka csak félig bizonyult hülyeségnek. A Google valóban vásárolt magának egy szerkezetet, de nem magát a SpaceShipOne-t, hanem annak egy tökéletes másolatát. Amit egyébként mindenki megvehet magának, például itt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.