Mária
-6 °C
-2 °C

2008-ra várható a Philips 3D-s HD televíziója

2006.05.19. 10:40
Kapcsolódó cikkek (1)
A 3D-s televíziók megjelenése átalakítja a filmipart és a televíziózásra is jelentős hatással lesz. A technológia megjelenése hozzájárul a számítógép-monitor és a televízió közötti határ további elmosódásához. A 3D-s tv-adások a jövőben szükségessé tehetik a televíziózás számára rendelkezésre álló frekvencia-tartományok átstrukturálását.

A Philips Electronics reméli, hogy körülbelül két év múlva 3D-s tartalmat lejátszó HD-televízióval rukkol elő - mondta Rudy Provoost elnök-vezérigazgató egy, a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n adott interjúban. A technológián a Philips laboratóriumban dolgoznak, de nyilvános bemutatóra eddig még nem került sor.

A filmstúdiók ugyan nem 3D-ben készítik a filmeket, de a fogyasztó 2D-s HD lemezt és ezeket a televíziókat használva átélheti a 3D-s élményt. Mihelyst elterjed a technológia, a stúdiók valószínűleg már a forgatás megkezdésétől a 3D-re gondolva készítik filmjeiket - fűzte hozzá.

A 3D-s kísérletek az európai elektronikai cég "generáljavításának" részét képezik. A múltban a Philips termékek Európában jó eladási mutatókkal rendelkeztek, de a világ többi részén komoly konkurenciaharcot kellett vívniuk.

A cikk eredeti változata megtalálható az Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács által kiadott IT3 Körképben.
Az IT3 Körkép korábbi számait itt olvashatja el.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.