Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Újabb leváltás a paksi atomerőműben

2003.12.12. 17:54
A Paksi Atomerőmű vezérigazgatója pénteken személyi változásokról döntött; leváltotta Hetzmann Albert műszaki vezérigazgató-helyettest, akinek jövőbeni feladatairól egyelőre tárgyalások folynak.
"Kocsis István vezérigazgató a műszaki vezérigazgató-helyettessel értékelte a részvénytársaság helyzetét, valamint az erőmű előtt álló jövőbeni feladatokat. Együttes mérlegelés után a vezérigazgató úgy döntött, hogy Hetzmann Albertet a jövőben más feladatokkal bízza meg" - közölte Mittler István.

Az erőmű tájékoztató központjának megbízott vezetője azt is elmondta: az erőmű vezetője ezzel egyidejűleg a műszaki vezérigazgatói teendőkkel Hamvas Istvánt, a nukleáris főosztály eddigi vezetőjét bízta meg. Hamvas István a Kossuth Lajos Tudományegyetemen végzett Debrecenben, 1977. augusztus 1-je óta dolgozik a paksi atomerőműben - fűzte hozzá.

Tervezik a helyreállítást

Mint ismeretes az atomerőműben ez év április 10-11-re virradóra súlyos üzemzavar következett be a 2. blokk karbantartása során. A fűtőanyag kazetták tisztításakor a nem megfelelő hűtés miatt a fűtőelem-kötegek többsége megrongálódott, az erőmű műszerei radioaktív gáz megjelenését jelezték. Az eseményt a nemzetközi hétfokozatú INES skálán előbb 2., majd néhány nap múlva 3. fokozatba sorolták.

A helyreállítás programjával a fűtőanyagszállító orosz TVEL céget bízták meg, a konzorcium december 16-ára ígérte a program műszaki-gazdasági leírását. Jelenleg a program kidolgozásával párhuzamosan folyik az elhárításhoz szükséges berendezések, szerszámok gyártásának tervezése.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!