Natália
-3 °C
7 °C

Online szűrhető a memóriazavar

2004.11.09. 10:30
A német kutatók az anonim teszt során a résztvevők elméjét többek között memóriakártyákkal, számsorokkal és felvillanó arcképekkel teszik próbára. A korai felismerés segíthet a betegségek okozta memóriaproblémák kezelésében.
A feledékenyek a jövőben tetszőleges alkalommal önvizsgálatot végezhetnek, hogy komoly memóriaproblémájukat kialakulásának kezdetén felismerhessék. A Gedaechtnisonline.de (emlékezet online) weboldalon elérhető tesztet a német Duisburg egyetem kutatói fejlesztették ki.

A körülbelül 20 perces anonim teszt során a résztvevők elméjét többek között memóriakártyákkal, számsorokkal és felvillanó arcképekkel teszik próbára.

Szól, ha baj van

Ha az online vizsgálat komolyan veendő eredményt hozott, a páciens virtuális konzultációra léphet tovább, ahol felsorolják a szakszerű orvosi segítséget biztosító klinikákat.

A betegség okozta memóriazavar korai felismerése és kezelése rendkívül fontos, idézte az APA hírügynökség az egyetem közleményét.

Leront a stressz

Az elég korai beavatkozással még a különben gyógyíthatatlan Alzheimer-betegség kialakulása is lassítható, illetve kitolható a folyamatos ápolást biztosító otthonba utalás időpontja.

A csökkent emlékezőképesség fiatal korosztályoknál is felléphet, például rendkívüli stressz mellékhatásaként, illetve különböző betegségek kísérőjelenségeként.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.