Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Idegenekkel gyümölcsözőbb a szex

2001.09.25. 15:15
Ha sok gyereket és unokát akar, háljon idegenekkel - ajánlják a Cambridge Egyetem kutatói, akik bebizonyították, hogy minél különbözőbbek genetikailag egy állat szülei, annál több leszármazottra számíthat. A reproduktív siker mércéje az unokák száma volt.
A tudomány legújabb eredménye szerint már nem csak a testvérekre és unokatestvérekre vonatkozik a szextilalom: ha valaki sok leszármazottat akar, a tabut ki kell terjesztenie a hozzá genetikailag hasonlókra is. Bill Amos és kutatócsoportja bebizonyította, hogy a leszármazottak száma a genetikai távolság függvénye: minél messzebb vannak egymástól a szülők, annál több unokára számíthatnak.

A Cambridge Egyetem kutatói három nagyon különböző állatfajt - egy fóka, egy bálna és egy albatroszfajt - vizsgálva ugyanarra az eredményre jutottak, álláspontjuk szerint a tanulság az emberre is kiterjeszthető. A szülőpárok hasonlóságát egyszerű genetikai markerekkel mérték, majd megvizsgálták, hány leszármazottjuk született életük során. A genetikailag hasonló szülők az átlagnál kevesebb, a genetikailag különbözők az átlagnál több leszármazottat produkáltak a kísérlet során.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.