Miklós
-7 °C
2 °C

Egymásra néztek a szétválasztott sziámi ikrek

2003.10.25. 09:42
Életükben először néztek egymás szemébe a Dallasban szétválasztott egyiptomi sziámi ikrek. Ahmed állapota kritikus, Mohamedé már csak "komoly".
Életükben először néztek egymás szemébe pénteken azok a sziámi ikrek, akiket két hete választottak szét Dallasban. "Ez különleges nap volt a kisfiúk számára" - mondta a dallasi gyermekklinika orvoscsoportjának vezetője. "Mohamed egy piros játékautón begurult Ahmed szobájába. Amikor meglátta a fivérét, átható pillantást vetett rá. Szemlátomást felismerte őt" - állapította meg James Thomas a dpa szerint.

A kétéves egyiptomi ikrek a koponyatetőnél voltak összenőve, így eddig sohasem láthatták egymást szemtől szemben. Október 12-én 34 órás műtéttel választották szét őket (a hétórás plasztikai sebészi beavatkozást is beleértve).

Szerencsére nem lépett fel náluk fertőzés vagy vérzés, amitől a maratoni operáció után tartani lehetett. Ahmed állapotát azért még mindig kritikusnak, de stabilnak minősítették, Mohamedét viszont már csak "komolynak". Mindketten önállóan lélegeznek, és Thomas doktor szerint napról napra erősödnek.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!