Postán adták fel a gyermeküket, mert úgy olcsóbb volt

2016.12.11. 08:08

Nagy horderejű fejlesztés volt a postai szolgáltatásban, amikor elkezdtek csomagokat is kiszállítani, mert a vidéken élő lakosság ennek köszönhetően sokkal többféle áruhoz fért hozzá. Az Egyesült Államokban 1913-ban indult a csomagszállítás, és ennek egészen meglepő következményei lettek:

néhányan áruként adták fel a saját kisgyermeküket.

Az első ismert eset Ohio államban történt, amikor Jesse és Mathilda Beagle a nyolc hónapos fiukat, Jamest küldték el postán a tőlük alig néhány kilométerre lakó nagyszülőkhöz. Tettük oka a spórolás volt, hiszen az út csupán 15 centbe került, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy a gondoskodó szülők kötöttek a csomagra egy 50 dolláros biztosítást is.

A bizarr eset bekerült a helyi újságokba, és a következő években még számos hasonló történetről számoltak be a lapok Amerika-szerte - derül ki a Smithsonian Intézet kutatásából. Volt olyan is, aki száz kilométeres távolságba küldte el postai küldeményként a gyermekét, mert a vonatjegy drágább lett volna.

Ne maradjon le semmiről!

Hogy a szülők rá merték bízni a gyermekeiket a postásra, jól mutatja a társadalmi rangjukat és megítélésüket a múlt század eleji vidéki közösségek szemében. Az Egyesült Államokban sokan éltek olyan távoli, eldugott helyeken, ahová csak a postás látogatott el időnként, így ezek az emberek nagy bizalmat élveztek.

A postai szabályzat természetesen nem igazán kedvezett a spórolós szülőknek, a gyermekek ugyanis nem tartoztak az út során élelmet és vizet nem igénylő, ártalmatlan élőlények közé, amelyeket biztonságosan fel lehet volna adni csomagként A posták ezért igyekeztek visszaszorítani ezt a gyakorlatot, és más útvonalra terelni ezeket az értékes küldeményeket.

Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM