Texasban elismerték egy sorozatgyilkos népességszabályozó módszerét

2018.02.04. 07:14

Tom Moore demokrata képviselő 1971-ben elkövette az év legnagyobb átverését, amikor rávette törvényhozó kollégáit egy állami elismerés megszavazására, ebben ugyanis a bostoni fojtogatóként elhíresült Albert De Salvo érdemeit méltatták. Az ehhez hasonló elismerésekben általában híres alkotók munkáját szokták honorálni.

A tréfás kedvű Moore olyanokat írt a beadványában, hogy Albert De Salvo „önzetlenül szolgálta országát, államát és közösségét”, és „elismert vezető a maga területén”.

Massachusetts állam hivatalosan elismerte a szokványostól eltérő módszereit a népességszabályozás és az alkalmazott pszichológia területén

– írta a beadvány, hozzátéve, hogy De Salvo eredményei jelentősen hozzájárultak az orvoslás és a mentális egészség területének fejlődéséhez.

Moore persze csak arra akart rámutatni ezzel az ízléstelen tréfával, hogy a törvényhozók gyakran el sem olvassák, ami eléjük kerül, és sokszor fogalmuk sincs arról, hogy mit szavaznak meg. Miután elfogadták a beadványt, Moore rögtön visszavonta az egészet, így annak nem lett semmilyen jogi következménye. 

Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM