Mária
-7 °C
3 °C

Steve Jobs a Disney elnökségi tagja lesz

2006.01.25. 09:45
Hétmilliárd dollárért vásárolja fel a Disney a Pixart, a vételárat saját részvényeivel egyenlíti ki a filmstúdió, így steve Jobs lesz a Disney legnagyobb egyéni részvényese.

A Walt Disney Co. igazgatótanácsa felhatalmazta Bob Iger vezérigazgatót arra, hogy a cég nevében ajánlatot tegyen a Pixar Animation Studios Inc.-re.

Saját részvényekkel

Az esetleges akvizícióról szóló hírek hatására a Pixar részvényárfolyama december óta 12 százalékkal emelkedett, a stúdió piaci értéke jelenleg 6,93 milliárd dollár. A kialkudott vételárat a Disney a Reuters és a Dow Jones információi szerint saját részvényekkel egyenlíti ki. Steve Jobs, a Pixar elnök-vezérigazgatója - aki "mellesleg" az Apple vezérigazgatója - a megállapodás szerint helyet kap a Disney elnökségében.

Az ügylet nyélbe ütése után Jobs lesz a nagy múltú cég legnagyobb egyéni részvényese, aki az elemzők szerint hathatósan egyengetheti Hollywood útját a kibertérbe.

Számítógépes animációval készült filmjeivel a Pixar az utóbbi években komoly sikereket ért el. Az 1995-ben bemutatott Toy Story egymaga 3,2 milliárd dollárt hozott, de aratott a Némó nyomában és az Oscarra is érdemesnek talált Hihetetlen család is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.