Mária
-7 °C
3 °C

Impotencia elleni rágó a Wrigleytől

2003.06.17. 08:53
A világ legnagyobb rágógumigyártója, a Wrigley szabadalmaztatta az impotencia elleni rágógumit, amely a Pfizer gyógyszercég által gyártott és forgalmazott kék tabletta hatóanyagát tartalmazza, írta a Napi Online.
A szildenafil-citrátot tartalmazó rágógumi a Wrigley szerint hatékonyabb, mint a híres kék tabletta, mivel a hatóanyag fokozatosan kerül be a vérkeringésbe, ráadásul jobban kíméli a gyomrot.

Fél órával előtte rágni kell

A felhasználónak a tervezett szexuális aktus előtt 30 perccel kell elkezdenie a rágást és legalább két percig rágnia kell.

A cég mindazonáltal jelenleg nem kezdi el a termék kifejlesztését, mivel a potencianövelő szer még nyolc évig szabadalmi védelem alatt áll. Az amerikai Pfizer gyógyszergyár szóvivője közölte, hogy nem szándékozik más formában forgalmazni a szert, amelyből a cégnek tavaly 1,74 milliárd dolláros árbevétele származott.

Nem megbízható

A gyógyszertartalmú rágógumikat az orvosok általában nem tartják megbízhatónak, írta a Datamonitor. A szervezetbe jutó hatóanyag mennyisége ugyanis nagyban függ attól, hogy mennyi ideig és milyen intenzitással rágják a rágógumit, így a pontos adagok nehezen meghatározhatók.

Ennek ellenére a nem vényköteles gyógyszereknek és táplálékkiegészítőknek ez a formája egyre népszerűbb, hiszen sokan nem szeretik a tablettákat, és a Wrigley szabadalma állítólag egyenletesebb felszívódást is biztosít.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.