Hol találják a következő budapesti bombát? Az Urbanista tippje: Újpesten

2008.10.22. 11:00

fotó: index.hu

A tegnapi Margit-híd alatti rombolóakna mellett szinte nem is volt hír a XII. kerületi repeszgránát kiemelése. Meg amúgy is kezdünk hozzászokni, hogy mostanában havonta van bombariadó és kiürítés a városban. De vajon melyik kerületben lesz a következő? A helyesen tippelők között egyéves Urbanista-előfizetést sorsolunk ki! Történész olvasóink bizonyára előnyösebb pozícióból indulnak, mint mi, akik csak a józan paraszti eszünkre hallgathatunk. A bomba szerintünk ott kerül elő, ahol 1. van bomba 2. van építkezés.

Hol lehet bomba? Ahova dobták, tették. Erre a legnagyobb esély ipari létesítmények, gyárak, repülőterek, vasutak, hidak, katonai objektumok közelében van. Főleg ott, ahol még alaposan nem forgatták át a talajt. Ilyen lehet például a Mátyásföldi-repülőtér környéke (itt viszont nem terveznek építkezést). Bár kósza bombák végül is bárhova eshettek.

Hol lesz építkezés? Építkezés gyakorlatilag az egész városban van, szóval ezzel sem vagyunk kisegítve. (Idén volt bomba a Fővám téren, az Infoparkban, a Ferencvárosban, a Margit-hídnál, Ferihegyen stb.) Viszont igazán nagy projektek mostanában a Váci út környékén folynak. Ez ráadásul hagyományosan ipari körzet, ahol vasút is van, meg kikötő is, híd is, szóval a mi tippünk ide szól. XIII. vagy IV. kerület. De ha muszáj választani, akkor hajrá Újpest!

És a kedves Olvasók szerint? Várjuk a tippeket kommentbe, eredményhirdetés a következő bomba megtalálásakor. (De nem ér csalni! Bombát ásni a földbe, repülőről dobálni vagy ilyesmi)