"A hegyi folyóban kivétel nélkül mindenki kétszer elakad" - élmények az élményfürdőből

2008.12.16. 08:00

Senki sem léphet kétszer ugyanabba a folyóba. De elekadni mindenk kétszer akad el benne. - legalábbis egyik olvasónk szerint ilyen az AquaWorld. Mikor legutóbb az újpesti gigaélményfürdőről írtunk, még a megnyitó előtt állt az épület. Vélemények leginkább a látványtervekről és a külsejéről érkeztek (olykor nagyon mókásak is), meg a tippek, hogy vajon kongani fog-e az ürességtől vagy zsúfolásig meg lesz-e tömve. Azóta megnyílt (fel is vettük a fedettuszoda-listánkra) és elkezdtek szállingózni az első beszámolók az AquaWorld belsejéből is. Volt akinek nagyon tetszett, volt akinek kevésbé. Ezekből szedtünk össze egy csokorra valót, és természetesen várjuk a továbbiakat!

Lionking már a főpróbán ott volt, neki tetszett:

Jó hely, vasárnap kipróbáltuk...
igaz, a nagyon nagyon csúszdák már nem nekem valók :))
de még a kaja sem drága megfizethető kategória.

Fesztiválozó véleménye amolyan középutas:

Mi is voltunk vasárnap kipróbálni. Sok medence, még több csúszda van, szóval nagyon jól lehet benn eltölteni az időt.

Azt azért nem mondanám, hogy a kaja "megfizethető" kategória. A barátnőm evett egy tányér tésztát - ami elég nagy adag volt -, valami szardíniás szósszal (ez viszont igen kevés volt). Ez került 1400 Ft-ba. Vett még egy 0,5 literes vizet is 350Ft-ért.

Évente egyszer-kétszer azért belefér.

vilinger tapasztalt jót és rosszat is:

Én itt lakom szemben de szerintem szombaton és vasárnap is nagyon kevesen voltak. Ez is úgy fog járni mint a jégcsarnok. Itt mindenért külön kell fizetni a méregdrága belépőbe nem fér bele a pihenő ágy használat. Az ország összes élményfürdőjében ingyenes. A parkolás is igen drága ha véletlenül sokan lesznek a szemben lakók nem tudom, hogy parkolnak maj a saját házuk elött.

 

 
A hétvégi uszó jeggyel voltunk, mi jól éreztük magunkat. A szauna ingyenes, nem is fáztunk a trambulint élveztük. 

spuci viszont, miután két gyermekével meglátogatta a létesítményt, egy tételes hibalistát szedett össze:

Az Aquaworldben a nyitás utáni 4. napon hétfőn voltunk és az alapvető problémáink (1 anyuka, 1 21 éves lány és 1 13 éves fiúcska véleménye alapján:

1./ ISZONYÚAN KLÓROS A VÍZ = mindhárman majd megőrültünk annyira viszketett a bőrünk,szemünket szabályosan csípte a fertőtlenítőszer, de az iszonyú drága belépőjegy miatt hősiesen kitartottunk)

2./ ELÉG HIDEG VOLT ODABENT, vizesen vacogtunk és mivel a fő csúszdák ugyebár a falon kívül vannak, ezért ahogy lement a nap és nem sütötte a nap a műanyagot szabályosan dideregtünk a csúszdákban lerobogva!

3./A babarészleg csúszdáján és a rövidke családi csúszdán kívül nincs nyitott csúszda és nincs egyetlen egy egyenes sem.

4./ A hegyi folyóban KIVÉTEL NÉLKÜL MINDENKI 2 X ELAKAD, és a gyerekek nagy része felborul a végén a hatalmas sodrás miatt

5./ az ugródeszka olyan magasan van a víz felett, hogy reggel 9-től este 6-ig - ahányszor csak figyeltem - egyetlen egy ember sem mert fejest ugrani, mert hát a látogatók nagy része ugyibár nem műugró, és biza életveszélyes mutatvány is lenne megkísérelni a fejest.

6./ Ételárak: kinek mi a drága, hát nekünk drágának tűnt egy pörkölt nokedlivel 1.800,-Ft-ért, de ez szubjektív dolog

7./ a parkolási díj nekünk iszonyúan drága: 250,-Ft/óra, de hát ez is szubjektív, lehet, hogy valakinek ez sem drága.

8./ Fogalmunk sincs, hogy a kinti messzebbi medencékben (a kiúszó élménymedencén kívül), amelyek messze vannak a csarnoktól és csak szárazon megközelíthető, vajon miért van víz most télvíz idején?

9./ A kinti medencébe vezető szenzoros ajtó, amin át kell úszni állandóan kinyílt még akkor is, ha jó messze ment el valaki, emiatt az élménymedencében is nagyon hideg volt. Én magam 5 személyzetnek szóltam, mire pár óra múlva egyszerűen lezárták és csak úgy lehetett kiúszni, hogy átbújik az illető az ajtó alatt és jó vizes lesz a haja.

10./ Ja és mondanom sem kell tán, hogy az ismertetőben azt írták, hogy 1/2 10-től működnek a csúszdák, a pénztáros is azt mondta, a valóság persze 10 óra volt, mikor beindították a gépezetet, az élményelemeket, addig a személyzet a gyerekmedencében (a partról) célba dobott habkarikákkal. Kellemes élményeket mindenkinek!

Van még valakinek élménye az új élményfürdőből? Írja meg nekünk!