Csatát nyertek a pasarétiek: eltűnt három óriásplakát

2009.01.24. 12:32

Gaborrob: IMG 3131

Vagy két hete írta meg az Urbanista, hogy "karácsonyi ajándékként", az ünnepek alatt új óriásplakátok kerültek ki Pasaréten, a bauhaus mintatelep közvetlen közelébe - vagyis műemléki környezetben. A kommentezők közt szerencsésen egymásra találtak a lakóhelyükért aggódó lakosok. Vizuális védekező (vagyis Kiss Dezső) csapata például már ettől függetlenül is akcióba kezdett:

Pasarétvédők egy csoportja megelégelte az óriásplakát vírus terjedését és aláírásgyűjtésbe kezdett. 10 nap alatt 100nál több aláírást gyüjtöttünk és nem hagyjuk abba.

Felvettük a kapcsolatot a képviselőkkel. A harmincból ha nyolcan válaszoltak, a többi leszarta és még válaszra sem méltatott. A tegnapi képviselőtestületi ülésen az egyik képviselő felszólalt és kérte a polgármestert, hogy válaszoljon a kerületi reklámrendelet néhány pontjára. Ezzel hivatalosan is elindult a harc.

Minden óriásplakát ellen lakossági beadványt kell beadni és megtámadni konkrétan a helyet és a táblát. Ilyet is beadtunk, több kellene. Egy másik képviselő egyeztetést kezdeményezett. Állítólag ott lesz az ominózus reklámgazda is. Eljöttök? Mi elmegyünk

pasarétvédők. 

 Nem tétlenkedett az akció elindítója, Rocky sem:

Azóta én is kaptam egy hivatalos levelet Nagy Péter vezető-főtanácsos irodavezető úrtól, Dr. Szalay Tibor jegyző megbízásából, amelyben azt írják, hogy a szabályozási terv szerint lettek kihelyezve a táblák és ezt fogadjam el válaszként... Hát nem fogom!

Sok olyan buta KSZT volt már amit sikerrel meg lehetett támadni...

Úgy tűnik nem is fölöslegesen, mert a legutóbbi komments szerint:

Csak annyit: ma reggelre eltűnt 3 óriásplakát a Pasaréti út és a Hidász utca sarkáról. Ezt az első győzelemnek tekintjük.

Pasarétvédők

Hogy az önkormányzat, a reklámfelületek tulajdonosa vagy valami bauhausgerillák tűntették-e el a plakáthelyeket azt egyelőre nem tudni. Amint van újabb fejlemény, jelentkezünk! (Titokban persze bízunk benne, hogy az Urbanista is hozzájárulhatott Rockyék és Vizuális védekezőék sikeréhez.)