Jövő héten Újbudán is vége az éjjeli piálásoknak. Hogy ússza meg ezt is a Zöld Pardon?

2009.05.15. 12:31

kalmara: irish pub

hahó, ez mostan überfontos. te hallottál vmit arról,h. újbuda rendeletet hozott,h.május végétől minden (!) nem melegkonyhás kocsmának és minden (!) élelmiszerboltnak 10-kor be kell zárnia?! baszki, világvárost építünk, mi?! de tényleg: épeszű helyeken nyáron tízkor kezdődik az élet. nem hiszem el. nagy világforradalmat tudósíthatnál, ha ezt tényfeltárnád ügyesen, mi, kerthelyiségkedvelő tizenegyesek bízunk benned! üdv: kutyavacsi

Köszönöm a bizalmat, de sajnos nem nagyon volt mit tényfeltárni rajta: a rendelet kinn van az önkormányzat honlapján és jövő héten életbe is lép (ha nem is pont így). Kétségtelen, hogy boldogult ifjúkoromban magam is megittam éjjel-nappaliban vásárolt ezt-azt parkokban, a BlueBoxba, a Fekete Lyukba vagy az Almássyba menet. (Na persze szigorúan mértékkel, szolidan beszélgetve!) Úgy hogy együtt tudok érezni az érintettekkel is. A tények következők:

2009. május 20-án lép hatályba a XI. Kerület Újbuda Önkormányzat képviselő testülete által 2009. április 16-án elfogadott, az üzletek működési rendjéről szóló 21/2009./IV.22./XI.ÖK. számú rendelet, mely mind a kereskedelmi, mind a vendéglátó üzletek működését differenciáltan szabályozza, korlátozva a szeszes italt is árusító üzletek nyitva tartását.

Ez utóbbi üzletek 22 és 5 óra között nem tarthatnak nyitva, kivéve, ha éjszaka nem forgalmaznak alkoholt. A III. és IV. kategóriájú melegkonyhás éttermek naponta 0 és 5 óra között nem működhetnek. Minden egyéb nem melegkonyhás vendéglátóhelynek 22 és 5 óra között be kell zárnia.

A rendelet nem vonatkozik az I. és II. kategóriájú melegkonyhás vendéglátóhelyekre, a benzinkutakon, üzletközpontokban, kereskedelmi szálláshelyeken, kulturális- és sportlétesítményekben, strandokon, ipari parkokban üzemelő üzletekre, továbbá pénteken és szombaton a zenés szórakozóhelyekre.

A rendelet teljes terjedelmében megtekinthető a www.ujbuda.hu weboldalon, illetve az Önkormányzat ügyfélszolgálatán és az Igazgatási és Szabálysértési Osztály Vállalkozói Csoportjánál.

Újbuda Önkormányzata

Az egész jelenségről bővebben itt. Elképzelhető, hogy a kerületvezetés kedvenc szórakozóhelye, a Zöld Pardon egy II. osztályú melegkonyhás vendéglátóhely? Nehezen. Az elképzelhető, hogy minden nap be fog zárni este 10-kor? Akkor mégis inkább az elsőt képzelem el.