Európa legnagyobb bringaplázája épülhet fel Csepelen

2010.07.18. 14:55

A csepeli vigalmi negyed terve olyan gyorsan tűnt el a süllyesztőben, amilyen gyorsan előrántották. Viszont már meg is van az új koncepció az egykori Ruhaipari Gép- és Kerékpárgyártó Vállalat épületének hasznosítására. (Amúgy tudja valaki milyen jármű a "ruhaipari kerékpár"?*) Az ötlet nem is hülyeség, sőt kifejezetten jó! Épüljön ott egy pláza kerékpárosoknak.

A kerékpáros pláza híréről egy olyan komplexumot képzeltem magam el, ahol mindenki bringázik egy bazi nagy bevásárlóközpontban (ami egy Aréna vagy Westend méretű plázánál egyáltalán nem lenne hátrány), de nem egészen erről van szó. A helyen rengetegkerékpározáshoz kapcsolódó bolt lesz egy kupacban, meg persze étterem is és versenypálya, sőt egy tesztpálya is, ahol mindenki kipróbálhatja a biciklijét mielőtt megveszi.

A tízezer négyzetméteres bringapláza nem csak Magyarországon lesz egyedülálló, de egész Európa legnagyobbja lesz!

Az ötlet nem csak azért pompás, mert a csepeli hagyományokra épít - itt volt ugyanis a hazai kerékpárgyártás fellegvára -, de azért is, mert jelenleg vagy harminc bringakereskedő működik a telephelyen. Ráadásul ha kerékpárgyártásban nem is, kiegészítőkben elég erősek vagyunk. Vannak bringás táskáink, amelyek a határon túl is kaphatók (Bagaboo), és akkor az olyan cuccokról, mint a bringabugyi, ne is beszéljünk.

Szóval ha hagyják, akkor nagyon be tudna népesülni ez a pláza, a lelki szemeim előtt egy frankó kis koncerttermet is látok, ahova kerékpárt is be lehet tolni, na de ne szaladjunk előre.

Röviden, ha nem rontják el, akkor valami remek dolog is kisülhet az egészből: élő hagyományok és a jelenlegi adottságok kihasználása valami erőltetett hülyeség helyett. Remélem a megvalósítás is sikerül.

* Bár a kérdést költőinek szántam, Olgicsq tudta rá a választ: a "ruhaipari kerékpár" ilyen. Köszi!