Rogán sem tudott az Olimpiai parkban történt favágásról - FRISSÍTVE furcsasággal!!!

2013.09.13. 13:52

Nos mint kiderült nem véletlenül nem értettem, miért van szükség a favágásra az Olimpiai parkban (amelyről ma egy felháborodott olvasónk számolt be) és miért nem emlékeztem, hogy ez bármiylen tervben is szerepelt volna. Íme Rogán Antal, V. kerületi polgármester közleménye:

  

Megdöbbenve láttam én is ma reggel, hogy az Olimpia Parknál kivágtak egy olyan fát, amelynek eltávolításáról nem volt tudomásom. A fakivágást ugyan nem a polgármester hagyja jóvá, de természetesen korábban tájékoztatást kértem a munkálatokról. Abban a fakivágási tervben, amit láttam, egyetlen platán sem szerepelt. Azonnal vizsgálatot indítottam a hivatalban. A hivatal munkatársaitól azt a tájékoztatást kaptam, hogy a szóban forgó fához kivágási tervvel, minden szükséges szakvéleménnyel és jogerős engedéllyel rendelkezik az önkormányzat. A tájékoztatás szerint  fa veszélyessége, leromlott egészségi állapota miatt nem maradhatott a parkban. Alapvetően rossz helyre ültették, koronája rádőlt egy másik fáéra, így félő volt, hogy törzsével megtekeredik, gyökérzetével előbb-utóbb kifordul a földből. Ezen felül a fa nem volt egészséges.  
Arról,  hogy a platán nem volt egészséges, és kivágása indokolt volt, személyesen is szeretnék meggyőződni, és a fentiek teljes dokumentációját még ma nyilvánosságra fogom hozni. Amennyiben kiderül, hogy a  kivágás indokolatlan volt, a fegyelmi eljárás mellett személyi következményei lesznek az ügynek.

 

Itt a frissítés frissítése: jogosan vágták ki a fát, csak Rogán nem tudott róla?

 

Az önkormányzat honlapján (www.belvaros-lipotvaros.hu) elérhetőek a fakivágással kapcsolatos anyagok. A műszeres vizsgálat és az azt megerősítő igazságügyi szakértői nyilatkozat igazolják, hogy a fa eredeti állapotában kidőlhet és életet veszélyeztethet, ezért kivágása indokolt. A polgármester a vizsgálatot ugyanakkor tovább folytatja, mert nem tisztázott, hogy a szakvélemények ellenére lett volna-e lehetőség a fa megmentésére, ahogyan ez megtörtént például a Duna-korzónál vagy a Ferenciek terénél.