Leisztinger érdekeltségébe tartozhat a Kossuth téren épülő McDonald's gyorsétterem - FRISSÍTVE!

2013.11.06. 11:50

FRISSÍTVE: A Városszíve Blog kissé mellényúlt: nem McDonald's nyílik a Leisztingerhez köthető ingatlanhoz. Ezt a tulajdonos cég és a gyorsétteremlánc is cáfolta. Tudomásunk szerint egy másik amerikai gyorsétteremlánc nyit boltot ugyanitt. Amint megerősítették értesülésünket, jelentkezünk!

A Városszíve Blog nagy felháborodással tette közzé a hírt: McDonald's épül a jövőre megszépülő Kossuth téren. Bár egyelőre semmi biztosat nem tudunk arról, hogy milyen is lesz az üzlet, annyi bizonyos, hogy a Nemzet Főterén egy szigorú arculati kézikönyv szabályozza majd a portálok, kirakatok, utcabútorok stb. kinézetét.

A dolog két kérdést vett fel nagy hirtelen.

Az egyik, hogy alkalmazkodik-e a Meki ezekhez vagy sem. Nem tartom kizártnak. Egyrészt ugye egy gyönyörű épület volt a második hazai éttermük, vagyis itthon sem ragaszkodnak a kockához, másrészt külföldön is akad példa arra, hogy egy erős önkormányzat belenyúljon világcégek arculatába. (Münchenben például így simították bele a Starbucksot a többi bolt közé - más kérdés, hogy nekem túl steril lett ez a sok arany betű.)

Ez pedig egy németországi példa:

McDonald's egy alsó-szászországi régi házban - Hameln: McDonald's Bäckerstrasse bharry_nl on Flickr

A másik, hogy vajon hogyan éri meg egy gyorséttermet nyitni egy olyan helyen, ahol eddig sem lehettek túl alacsonyak az ingatlanárak, de ezután alighanem jobban felpörögnek. 

Nem véletlen, hogy a tér üzlethelyiségeinek egy része - információnk szerint a McDonald's-nak helyet adó egykori házasságkötő terem is - Leisztinger Tamás, az ötödik leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozik.

Elképzelhető, hogy ez presztizsberuházás lesz a Mekinek, de nem kizárt az sem, hogy rövid távon senki nem biztos annyira, hogy egyből egy csúcsétteremmel nyisson. 

Kíváncsian várjuk a folytatást!

[Nyitókép: Google Maps]