Sok kutya, kevés aluljáró, remek trolik és nagyszerűen felújított belvárosi utcák - így látják Budapestet az orosz bloggerek

2014.02.12. 10:14

00s[1].jpg

Fotó: Ilya Varlamov - még több kép itt!

A szovjet, meg orosz dolgokra szakosodott magyar nyelvű naurale blog - melynek nevét persze stílszerűbb lenne így írni: на урале - egy rövid szösszenetben foglalta össze, hogyan is látják Budapestet az orosz bloggerek. Olyan tömör anyag, hogy ide is reblogolom az egészet:

gondolom hála a wizzairnek, orosz blogokon egyre többet tűnik fel budapest. most épp ez a fotósorozat jött szembe. a képeken túl persze tök izgalmas az, hogy miket emel ki a szerző. úgy kezdi, hogy a világ egyik legjobb városa, és furcsa, hogy alig ismerik. nagyszerűen felújított pest belvárosi utcák még szocsit is lenyomják. érdekes megoldás, hogy a széles utak alatt alig van aluljáró, pl andrássyn ha a metró egyik vágányáról a másikhoz akarunk átmenni, zebrázni kell. elég borzasztó, hogy a rakpartra a villamostól és a forgalomtól nem lehet lejutni. feltűnően sok a kutya. bőven dicséri a villamosokat, trolikat(ikraus!!! és sztálin 70. születésnapja!!!). kiemeli a szuper technológiát, hogy az esővizet egyből a járda földje alá vezetjük és nem áztatjuk a járókelők lábát - a furfang már fehéroroszországban is terjed. egyik legjobb legjobb dolog a városban természetesen a rengeteg bicikli és biciklisáv. mindemellett nagyszerű a kajakedves emberekkiváló kávé és édességek minden sarkon - mindez fillérekért.

Megjegyzem a fotókat posztoló Varlamov elég sok emberhez jut el, nézzétek csak meg, hányan követik Twitteren vagy Facebookon.

És hogy milyennek látja Moszkvát egy budapesti blogger? Na holnap odarepülök és elmesélem.