Magyarország 10 legdrágább eladó háza

Egymilliárddal épp csak fel lehetett kerülni a listára

2014.03.20. 12:52

Régen jelentkezett az Urbanista ingatlansaláta-különkiadással, és még régebben minden magazin, újság és blog kedvenc témájával: a legdrágább eladó házakkal! Úgyhogy akkor jöjjenek most ezek. Végigpörgettem pár hirdetési oldalt a javáért, aztán kirostáltam az egyértelmű félreütéseket, a társasházakat, többlakásos villákat és más projekteket. Kicsit lehűtve magamban a hatásvadászösztönt, a piacon található legalacsonyabb árat vettem előre, ha több helyen is ráakadtam.

Itt van tehát a legjava: 10 rezidencia, családi ház, kastély - vagyis oylan kecók, amelyek tulajdonképpen egyetlen lakást jelentenek. Kellemes nyálcsorgatást hozzájuk - már ha valakinek ezekre indulna be a nyálelválasztása. (Én azt hiszem inkább a törtrészéből vennék egy élhetőbbet.)

Az mindenesetre tanulságos, hogy egy kivétellel mindegyik budapesti (és az is a főváros tőszomszédságában található), a hét budai mellé pedig csak két pesti fért be. Na meg hogy szinte valamennyi vagy száz év körül van, vagy valamelyik száz évvel ezelőtti stílust próbálja utánozni - többnyire sikertelenül. Jellemző az is, hogy többük nem ma került az ingatlanpiacra. Na de lássuk a top 10-et!

10. Villa a XII. kerületben, 950 M

A nyitókép alapján egy magányos tengerparti ház is lehetne, de nem ott van, hanem a XII. kerületben. Ráadásul az ingatlanos szerint természetvédelmi területen.

9. Kastély Csömörön , 1,1 Mrd

Lassan egy évtizede eladhatatlan a lelőtt milliárdos furcsa kastélya. Pedig az erdeti árnak már a felénél tart a mostani. A teljes sztori és még több infó az épületről itt .

8. Villa a II. kerületben , 1,03 Mrd

Ez a 20-as években épült villa tényleg gyönyörű. Most iroda van benne, de a hirdetés szerint visszaalakítható családi házzá. Az árban egy másik villaépület is benne van. Na meg persze ősfák, parkoló miegymás.

7. Palota a VI. kerületben , 1,2 Mrd

Toronyok, erkélyek, kandallók és az egész megfejelve egy új tetőtérrel. Sőt! A hirdetés szerint “mindenoldalán ablakok is vannak”. Pedig azt hittem ebben az árfekvésben már nem viccelnek az ingatlanosok.

6. Villa a II. kerületben 1,25 Mrd

Az egyetlen kortárs dizájnt felmutató villa a listán. Vagy mondjuk úgy az első, amelyik háború utáni stílust enged meg magának. Sajnos külső fotók nincsenek róla, szóval a fene se tudja, milyen valójában.

5. Villa a VI. kerületben 1,3 Mrd

Úgy látszik Pesten csak a Diplomatanegyedben vannak igazán drága magánházak.

4. Kastély a XII. kerületben , 1,52 Mrd

Barokknak mondják. Maradjunk abban, hogy barokkos. Olyan iszonyú megoldások vannak benne, hogy önmagában megérdemelne egy posztot. Azt mondják, “Budapest legszebb háza”. Hááát.

3. Villa a XII. kerületben , 1,8 Mrd

Azt mondják korszerűen felújított. Elhiszem, hogy van benn lift, de ezt a filléres kőoroszlánt minek kellett kitenni egy ilyen drága kecó elé?

2. Villa a II. kerületben , 1,8 Mrd

1992 épült, amikor a hirtelen meggazdagodott nagyvállalkozók nagyvonalúan szórták a pénzt. Ahhoz képest sokkal visszafogottabbnak tűnik, mint több más a listában. Vannak kifejezetten jól kinéző részletei. (Bármilyen furán is hangzik ez egy majd kétmilliárdos kecónál.) Az oroszlánok itt sem maradhattak el.

1. Szivattyúház az I. kerületben, 2,48 Mrd

A végére maradt egy kakukktojás, mert bár mindenhol családi háznak hirdetik, de nem az - még csak nem is villa vagy kastély. A legtöbben Várkert Kaszinó néven ismerjük, bár mostanában Ybl-villaként hirdetik legtöbbször. A Várkertbazár gyönyörű szivattyúházát   tavaly is ekörül hirdették , de volt idő, amikor még majdnem a dupláját próbálták elkérni érte. Marad az örök kérdés: mi lesz, ha elkészül a Várbazár rekonstrukciója?.

A hagyományos ingatlansaláta hétfőn jelentkezik, és további speckók is jönnek hamarosan, csók.