Miért kell betonkeverővel megnyomorítani a Bikás park nemrég megszépült sétányát?

2014.04.26. 19:49

Mixer a sétányon - olvasói fotó

A Bikás parkról sok szépet és jót terveztem írni - ígérem ezt még pótlom -, de most egy bosszantó apróság kapcsán kaptam róla levelet Zoltántól. Nem nagy ügy, vagyis hát sok ilyen adódik felénk - épp ezért idézem a levelét. Annyira általános eset, talán ti is tapasztaltatok már hasonlót.

Mixer a sétányon - olvasói fotó

 

Tisztelt Szerkesztők!

Már jó ideje szándékomban áll elküldeni ezt a kis észrevételt, de valahogy mindig elmaradt, ám nem szeretném, ha feledésbe merülne a téma.

11. kerületi lakosként nagyon örültem a Bikás Park felújításának: a szomszédjában élek, és szívesen járok oda sportolni, vagy egyszerűen csak időt tölteni.
Szépen parkosították az egészet, új nyomvonalon új sétányok készültek, és mindegyik díszburkolatos lett. Szép lett, na.

Ám nagy valószínűséggel nem készült el minden részlet a határidőre, így azt követően is végeztek munkálatokat, hogy a sétányokat átadták a gyalogos forgalomnak. És itt a "gyalogos" szón van a hangsúly.
Ugyanis ott, ahol még folytak a munkálatok, betonra is szükség volt. Hogy vitték oda? Természetesen betonkeverő autóval. Milyen útvonalon? Hát mivel más nem volt, a sétányon át. Igen. Arra a burkolatra, amelyet gyalogosforgalom számára terveztek, ráengedték a több tíz tonnás teherautót.

Nem is bírta a burkolat, a fénykép nem adja vissza igazán, milyen nyomvályús lett a burkolat a betonkeverők kerekei nyomán.

Elképesztő, hogy egy beruházás során a kivitelezők ennyire nincsenek tekintettel egymás munkájára. Hogy nincs egy ellenőr, aki figyeljen a munkafolyamatokra, és amikor ilyen történik, szóljon.

E tökéletes munkavégzés eredményeként a park sétánya már akkor tönkrement, hogy egyben még el se készült egészében a Bikás Park.


Üdvözlettel,
Zoltán

 

Mixer a sétányon - olvasói fotó